Projekat Kulturološki identiteti u umetničkoj produkciji Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu arhiviranje i analitičko predstavljanje građe i tradicije. Započet je 2016 godine i svoje aktivnosti u istraživanju nastavlja konstantno proširujući bazu istaživanja na ovom sajtu.

Univerzitet u Novom Sadu - Akademija umetnosti

  1. januara 2015. godine stanovnici sela Lapovo, opstine Svilajnac, prisustvovali su vanvremenskom dogadjaju. Naime, leteci tanjir se spustio sa neba na obliznju livadu i stacionirao se bas u sred Lapova. Svi prisutni Lapovcani su u cudu gledali kako se svemirski brod polako pretvara u ogromnu svecanu salu sa predivnom binom na kojoj je bio citav simfonijski orkestar sa planete C Maj #4.

Dakle, poruka je bila vrlo jasna. Svemirci su dosli da podele sa nama svoj svet i svoju umetnost kroz najplemenitiju stvar univerzuma, muziku. Veliki koncert poceo je istog sekunda.

Koncert je zapoceo cetvororuki pijanista Dort Manos IV sa kompozicijom „Nepostojeca Svita„ koju je i sam komponovao. Za ovu kompoziciju poznati pijanista i kompozitor je dobio nagradu za zivotno delo 2961. godine u Kwentejkenu. Ova kopozicija programskog karaktera odise autenticnim kulminacijama i progresivnim beskrajnim frazama koje iz kompozitorovih ruku zvuce vrlo izrazajno i virtuozno.

Nakon toga je nastupila najuspesnija solistkinja C maj #4 planete Ana Marija Huanita de Martinez koja je svirala carobni sumski rog koji menja svoj spoljasnji izgled svakog trena. Ona je sa ovim neverovatnim instrumentom ostvarila veliku karijeru sirom galaksije. Veceras nam se predstavila sa kompozicijom „crno-bela masa„ koju je napisao slavni Meda Teoretikus Skrnavitelj. Publika je bila odusevljena pojavom mlade Ane Marije koja je zracila lepootom tona nosenim spontanim, prirodnim i jednostavnim talasima carobnog roga.

Svoju monumentalnost i titanizam svemirci su predstavili remek-delom astralne umetnosti a to je „ Velika Simfonija „ Zivorada Belog, zvanog Crni. Kompozicija je nastala u periodu „velike gladi„ pod uticajem kompozitorove veze sa vanvremenskim cembalistom Ljuljzimom Behljuljijem. Stavovi kompozicije su : „Plavi Ginko„ ; „Laboratorija Praska„ ; „Crna Rupa„ ; „Samanov Podvig Kiseline„ ; „Kamila Kamila Kamila„. Vazno je izdvojiti to sto se u stavu „Laboratorija Praska„ pojavljuje karakteristican akord „hiperpoviseni ekstazicni kvintikus„ koji je na koncertu zaustavio vreme koje je teklo na nasoj planeti i koji je glavna tacka cele simfonije. Ova simfonija sadrzi kataklizmicne gradacije, poetski nabijene teme, beskrajne obrtaje u prelaznim odsecima i harmonski jezik koji se do veceras nije cuo.

Izvodjaci su doziveli veliki uspeh koji je ispracen od strane publike gromkim ovacijama i aplauzima a vanzemaljci su vracani na bis mnogo puta. Jedan od najznacajnijih biseva bio je njihov tradicionalni ples „igra na fluorescentnim plodovima mocnog korala„.

Taj ples pracen meditativnim sazvucjima i pesmom nekakvih andjela je okoncao ovaj divan dogadjaj i gosti sa drugog sveta su otisli kao da nisu ni bili tu...

Radio-televizija Vojvodine
II program Radija
Andraš Tot

subota 05.12. u okviru popodnevnog Dnevnika u 15:00

Dnevnik u 15 – Délutáni híradó
KULTURNA RUBRIKA – KULTÚRÁLIS ROVAT

Koncert studenata duvačke katedre u holu Akademije umetnosti u 20h, 04.12.
- Terenski snimak i reportaža -

Danijel L. –0,20                      - fejd oko 0,09

najava: ANDRAS 01, otp.0,37’’

S početkom u 20 časova, 4. decembra ove godine održan je treći po redu koncert studenata katedre za duvačke instrumente Akademije umetnosti u Novom Sadu. Da se podsetimo, u oktobru su prvi nastupili oni već malo iskusniji muzičari, sa treće i četvrte godine; u novembru su se predstavile tri studentkinje iz klase Laure Levai Aksin, kako bi uoči predstojećeg takmičenja javno, pred publikom, izvele svoje pripremljene kompozicije; a ovoga puta, u holu zgrade akademije na Tvrđavi, svirali su duvači sa prve i druge godine. Pred početak koncerta prisutnima se obratio šef katedre – klarinetista Nikola Srdić.

Srdic 1 – 0,25

komentar: ANDRAS 02, otp.0,03’’

Time je profesor Srdić ujedno najavio i sledeći događaj.

Srdic 2 – 0,07

komentar: ANDRAS 03, otp.0,28’’

- mada, po njegovim rečima, postoji i mogućnost da se ipak održi u prostorima stare kasarne – o tome će katedra napraviti anketu – šta studentima više odgovara, pa prema rezultatima i doneti odluku. Tako je tog petka, 4. decembra nastupalo osmoro studenata: trojica klarinetista, dvoje saksofonista, dvojica iz reda limenih duvača i jedan fagotista – iz Pančeva – Aleksa Marković. Upravo njemu uputio sam nekoliko pitanja u vezi sa studijama...

Aleksa razg. – 0,50

komentar i najava: ANDRAS 04, otp.0,40’’

Kao što ste čuli, očekuje nas koncert Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti, koji će biti organizovan u novosadskoj Sinagogi 8. decembra, s početkom u 20 časova. Na programu će biti dva kultna dela Ludviga van Betovena: uvertira „Egmont” i Peta - Sudbinska simfonija; kao i Koncert za trubu u E-duru njegovog savremenika Johana Nepomuka Humela, u kojem će studentski orkestar imati prateću ulogu... Na večeri duvačkih instrumenata, Aleksa je izveo Mocartovu sonatu u B-duru, Kehelov broj 292, a njegov kolega saksofonista Filip Orlović svirao je Sonatu francuskog kompozitora Fernanda Dekrika. O svojim utiscima, on kaže:

Filip imp – 0,22

komentar i pitanje: ANDRAS 05, otp.0,20’’

O Filipu Orloviću treba znati da je donedavno bio aktivan član novosadskog kvarteta saksofona „Kvatro temperamenti”, s kojim je nastupio krajem septembra u svečanoj sali novosadske Gradske kuće. U sećanju publike još živi taj koncert kao jedno od najzanimljivijih večeri kamerne muzike. Na pitanje u vezi s kvartetom, Filip je odgovorio:

Filip trio, 0,33

zaključna reč, najave: ANDRAS 06, otp.0,50’’

U petak je, dakle održan treći po redu koncert duvačke katedre Akademije umetnosti, a već je najavljen i sledeći – 23. decembra. Kao što smo čuli, pre toga, dan ranije – 22. decembra, očekuje nas još jedno veče kamerne muzike, ali ono što je za studente najvažnije od svih ovih događaja jeste koncert Simfonijskog orkestra, 8. decembra u novosadskoj Sinagogi.

Ipak, ne treba zaboraviti ni ostale katedre: gudači nastupaju 7. decembra u 19 časova u Multimedijalnom centru u ulici Đure Jakšića, a nastavlja se i mala koncertna sezona akademije. Najpre će se održati zajednički koncert Ljiljane Lišković i Julije Bal devetog, a zatim nedelju dana kasnije, 16. decembra publika će imati priliku da prisustvuje resitalu Mihajla Zurkovića. Mesto oba nastupa je svečana sala Rektorata Novosadskog univerziteta, a početak za oba je, takođe, isti – 8 sati uveče.

 

Iskorišćene numere:

Kovács Béla: Omaž Rihardu Štrausu za klarinet solo – izv. Danijel Loboda, student I godine

Raymond Gallois-Montbrun: Six pieces musicales d’etudes – IV Valse – izv. Monika Barat, student I godine uz kl. saradnju Ivane Karajkov

Radio Novi Sad
Bolyos Miklós

30.12.2015. Sreda
20,52–21,008 min

MALA NOĆNA MUZIKA – KIS ÉJI ZENE

Kompletna emisija sa špicom, najavom i odjavom.

PRIJEMNI CENTAR \ MALA NOĆNA MUZIKA \ 03 SREDA\30.12.2015.

Traje: 8’08’’

Korišćena muzika:
A. Scrijabin: Sonata br.10 PRNS…………………………………………..5,03

Tekst: Svečanim koncertom je proslavljen 14-og decembra ove godine 100-ta godišnjica rođenja Aleksandra Scrijabina, a ujedno i 40-ta godišnjica osnivanja Klavirskog odseka na Novosadskoj akademiji umetnosti. Koncert je bio održan u svečanoj sali gradske kuće u Novom Sadu.
Povodom ova dva jubileja profesori klavirskog odseka naše akademije dali su maratonski koncert, koji je trajao 3 sata. Publika je mogla čuti svih deset klavirskih sonata ruskog kompozitora u izvođenju 10 nastavnika, koji su izabrali i odsvirali po jednu sonatu. Sa istim programom je ova mala ekipa već nastupala u susednim državama: Pre dve nedelje u Zagrebu, zatim u Sarajevu, Kragujevcu, Nišu, Beogradu, a šesti koncert u nizu, zapravo u roku od dve nedelje dali su u našem gradu.
Posle koncerta je Rita Kinka, poznata pijanistkinja, redovan profesor Akademije Umetnosti dala kratak intervju mom kolegu. Na ovom koncertu je poznata umetnica klavira iz Novog Sada svirala 10-tu, poslednju Scrijabinovu sonatu.
Emisija se završava muzikom, blendovati po potrebi.
(tekst traje do 7'41'')

Novogodisnji koncert Muzicke skole "Vojislav-Lale Stefanovic

U okviru programa doceka Nove 2015. godine,profesori i ucenici Muzicke skole "Vojislav-Lale Stefanovic" pripremili su koncert koji je odrzan 30. decembra 2014. godine u 19 casova u Velikoj sali Gradske kuce grada Uzica. Ovaj novogodisnji koncert je inace dugogodisnja tradicija Muzicke skole, zajedno sa koncertima za Svetog Savu, 8. mart i Dana skole 6. maja. Profesori skole su iskoristili priliku da predstave novine u okviru skolskog programa koje su, za sada, zastupeljene samo u nizoj muzickoj skoli. To su uvodjenje odseka za violu, violoncelo, kontrabas, klarinet i saksofon.
Gradjani Uzica rado prate i posecuju kulturna zbivanja u gradu, a posebno manifestacije u kojima ucestvuju mladi. Tako i ovaj koncert nije prosao nezapazeno. Lokalna televizija "Lav" snimila je ceo dogadjaj, a gradonacelnik Uzica Tihomir Petkovic dosao je da podrzi mlade talente.Publika je imala priliku da uziva u izvodjenjima dela kompozitora kao sto su Bah, Vivaldi, Mocart, Cajkovski, Mendelson, Sen Sans.

U nameri da Vam prenesem deo atmosfere sa koncerta, cucete nekoliko snimaka nastupa ucesnika:
1. Jana Janjic, III razred klavira nize muzicke skole,u klasi prof. Andjelije Djokovic, predstavila se kompozicijom Johana Fridriha Burgmilera:Etida-Oluja
snimak 1
2. Sara Matovic, II godina violine srednje muzicke skole, klasa prof. Dane Zorzic, klavirska saradnja prof. Andjelija Djokovic, izvela je kompziciju Antonija Vivaldija: Godisnja doba, I stav-Leto
snimak 2
3. Teodora Knezevic, III godina solo pevanja srednje muzicke skole, u klasi prof. Dragana Milanovica, klavirski saradnik prof. Miljana Mijailovic, izvela je kompoziciju Feliksa Mendelsona: Zimska pesma. Uzivajte!
snimak 3

Posle koncerta sam obavila razgovor sa Teodorom Knezevic, koja mi je odgovorila na nekoliko pitanja:

1.Da li se secas svog prvog susreta sa klasicnom muzikom? (snimak 4)

-Ne secam se bas prvog susreta, bilo je davno. Ali znam da sam oduvek volela muziku, muzicku skolu sam upisala sa 5 godina. (snimak 5)

2. Ti si srednju muzicku skolu upisala na odseku klavir. Medjutim, sad uporedo ides i na solo pevanje. Zbog cega si odlucila da se oprobas i u tome? (snimak 6)

-Klavir sam pocela da sviram sa 5 godina, kao sto sam rekla, i naravno da cu i dalje svirati. Ali pevanje me je uvek malo vise privlacilo. U osnovnoj skoli sam cesto pevala na pripredbama, cak sam sa drugaricama osnovala bend pre dve-tri godine i kad sam upisala srednju razmisljala sam da upisem i solo pevanje. Posle godinu dana premisljanja sam konacno resila da probam i pevanje sam zavolela jos vise od tada. (snimak 7)
3. Koja osecanja povezujes sa javnim nastupom? (snimak 8)

-Osecam veliku zelju da prenesem publici ono na cemu sam radila i sto sam vezbala, da prenesem svoj dozivljaj kompozicije, osecam takodje i veliku odgovornost i strah da necu uspeti u tome,ali i uzbudjenje i zadovoljstvo. (snimak 9)

4. Sta planiras dalje sto se obrazovanja tice? (snimak 10)

-Zelela  bih da upisem Muzicku akademiju u Beogradu, odsek solo pevanje. Polako se pripremam sa svojim profesorom i nadam se da cu uspeti u tome. (snimak 11)

5. Ne sumnjam da ces u tome uspeti. Kako vidis sebe za 5 godina? (snimak 12)

-Vidim sebe sa zavrsenom Muzickom akademijom, od koje ocekujem motivaciju za dalji rad i uslove za napredak. A posle toga bih volela da dobijem ulogu u nekoj operi, jer pored muzike, gluma je takodje nesto cime bih volela da se bavim. Kako bi nas narod rekao, jednim udarcem dve muve :D  (snimak 13)
6.Posto si rekla da bi volela da nastupas u operi, sta mislis kakvu perspektivu mladi umetnici imaju u Srbiji? (snimak 14)

-Mislim da su generalno mladi umetnici nezadovoljni svojim statusom u nasoj zemlji i cesto se nekad ni ne bave onim sto zele. Naravno, prvo treba mnogo raditi i istrazivati,  da muzika postane nacin zivota a ne posao kojim cemo se baviti. Covek koji radi i trudi se uvek moze da nace nacin da napravi karijeru kakvu zeli. Doduse, u Srbije jeste to teze uraditi ali svakako napredujemo koliko toliko u tom pogledu. (snimak 15)

Hvala ti na izdvojenom vremenu, zelim ti da i dalje napredujes i da upises Akademiju.  (snimak 16)

-Hvala. Zelim srecne novogodisnje i bozicne praznike slusaocima. (snimak 17)

Ja Vas pozivam da dodjete na sledeci tradicionalini koncert Muzicke skole koji je zakazan 27. januara u 19 casova u Velikoj sali Gradske kuce grada Uzica. Hvala na paznji. Dovidjenja. (snimak 18)

+

2015

Muzika i mediji

KULTUROLOŠKI IDENTITETI U UMETNIČKOJ PRODUKCIJI AKADEMIJE UMETNOSTI UNIVERZITETA U NOVOM SADU


Datum unosa građe: 10.09.2016.
Ime i prezime člana tima: Milan Milojković


2015

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju Délutáni híradó (Popodnevni dnevnik) Drugog programa RNS o Koncertu studenata duvačke katedre, AUNS, 04.12. 2015.
Datum i vreme umetničke produkcije: 01.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Andraš Tot (autor), Nikola Srdić, klarinetista, šef Katedre za drvene duvačke instrumente AUNS, sagovornik, Filip Orlović, klarinetista, student, sagovornik
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimak Nikola Srdić, uvodno obraćanje pred koncert, trajanje 32'', razgovor sa Filipom Orlovićem nakon koncerta, trajanje 33'', muzički prilog (R. Gallois-Montbrun: Six pieces musicales d’etudes – IV Valse – izvodi Monika Barat, kl. saradnja Ivana Karajkov, trajanje 50''), odjava


Prilozi

Audio prilog

Andraš Tot - nemontirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o nastavi u muzičkom zabavištu OMŠ "Teodor Toša Andrejević" iz Rume
Datum i vreme umetničke produkcije: 01.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: OMŠ "Teodor Toša Andrejević" Ruma
Učesnici: Bojana Mahovac (autorka), učenici škole, sagovornici
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimci pesama "Dunje ranke" i "Ide mali patak" (trajanje cca. 60'', izvodi dečiji hor muzičkog zabavišta OMŠ "Teodor Toša Andrejević" iz Rume), razgovor sa učenicima o muzičkoj terminologiji, odjava


Prilozi

Audio prilog

Bojana Mahovac - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o pijanistkinji i studenkinji AUNS Milici Marković
Datum i vreme umetničke produkcije: 01.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Nastasja Okovacki (autorka), Milica Marković, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimak K. Sen-Sans, "Karneval životinja" (trajanje cca. 60'', izvodi kamerni ansambl AUNS: Milica Markovic, Ivan Milanov, Jovan Cincar Kostić, Ivan Brković, Vladimir Turcan, Isidora Filipović, Janko Tomek, Jelena Trebaticki, Nikola Jančić, Marko Marković, Dusan Jović, SOMUS, Sombor, 30. 4. 2015.), razgovor sa pijanistkinjom Milicom Marković, odjava


Prilozi

Audio prilog

Nastasja Okovacki - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog o muzičkoj školi "Vojislav Lale Stefanović" u Užicu
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o radu muzičke škole "Vojislav Lale Stefanović" u Užicu
Datum i vreme umetničke produkcije: 14.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Sanja Ćaldović, spikerka, urednica, Teodora Knežević, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži snimke govornih segmenata spikerskih najava i odjava, intervju kao i segmente zabeležene na koncertu učenika


Prilozi

Audio prilog

Sanja Ćaldović - prilog za radijsku emisiju o muzičkoj školi "Vojislav Lale Stefanović" u Užicu

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Mark Rainey
Varijantni naslov: Dokumentarni film o gitaristi sa posebnim potrebama Marku Rainey-u
Datum i vreme umetničke produkcije: 15.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: Niška tvrđava, Niš
Učesnici: Marko Radojković (autor, voditelj, scenarista), Mark Rainey (sagovornik, Luka Kitanović (kamerman)
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži snimke govornih segmenata spikerskih najava i odjava, kao i intervju snimljen tokom šetnje tvrđavom (u pokretu)


Prilozi

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Reportaža sa koncerta studenata gudačkog odseka
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o koncertu studenata gudačkog odseka 15.12.2015.
Datum i vreme umetničke produkcije: 16.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Milan Milanović (spiker), Katarina Stanimirović (sagovornica, studentkinja)
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži snimke govornih segmenata spikerskih najava i odjava, intervju kao i snimke segmenata zabeleženih na koncertu.


Prilozi

Audio prilog

Milan Milanović - prilog za radijsku emisiju o koncertu studenata gudačkog odseka

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o koncertu vanzemaljaca
Datum i vreme umetničke produkcije: 19.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Adem Mehmedović, spiker, kompozitor originalne muzike, urednik
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, intervju sa imaginarnim "gostima iz galaksije", snimak A. Mehmedović "Komad za emisiju" (trajanje cca. 3', izvodi autor ), odjava


Prilozi

Audio prilog

Adem Mehmetović - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o pijanisti i studentu AUNS Ademu Mehmedoviću
Datum i vreme umetničke produkcije: 19.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Aleksandra Vojnak (autorka), Adem Mehmedović, sagovornik
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, intervju sa pijanistom i studentom AUNS Ademom Mehmedovićem, snimak A. Mehmedović "Improvizacija" (trajanje cca. 3', izvodi autor spontano kao deo intevjua), odjava


Prilozi

Audio prilog

Aleksandra Vojnak - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Takmičenje "Anton Eberst"
Varijantni naslov: Prezentacija medijskih sadržaja načinjenih za vreme održavanja takmičenja "Anton Eberst"
Datum i vreme umetničke produkcije: 19.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Branislava Trifunović, spikerka, urednica, Marija Obradović, takmičarka, Ruitang Qin, takmičar, Ludmanj Tamaš, takmičar, Ana Kaličanin, takmičarka, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži ppt prezentaciju sa tekstualnim sadržajem (kratkim osvrtom na nastupe), govorne zvučne zapise (intervjui sa članovima žirija i takmičarima) kao i snimke sa koncerata.


Prilozi

Audio prilog

Prilog za radijsku emisiju o takmičenju Anton Eberst

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o koncertima održanim povodom 40 godina rada Katedre za klavir AUNS i 100 godina od smrti Aleksandra Skrjabina
Datum i vreme umetničke produkcije: 19.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Tvrđava)
Učesnici: Dragana Knežević (autorka), Aleksandar Đermanović, pijanista i stručni saradnik, sagovornik
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimak sa koncerta (A. Skrjabin, Sonata no. 6, izvodi Aleksandar Đermanović, Gradska kuća Novi Sad, 14. 12. 2015, trajanje cca. 60''), intervju sa Aleksandrom Đermanovićem, odjava


Prilozi

Audio prilog

Dragana Knežević - montirani audio prilog za radijusku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o koncertima održanim povodom 40 godina rada Katedre za klavir AUNS i 100 godina od smrti Aleksandra Skrjabina
Datum i vreme umetničke produkcije: 20.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Tvrđava)
Učesnici: Stefan Jančić (autor), Dorijan Leljak, pijanista i profesor, sagovornik
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimak sa koncerta (A. Skrjabin, Sonata no. 9, izvodi Dorijan Leljak, Gradska kuća Novi Sad, 14. 12. 2015, trajanje cca. 30''), intervju sa Dorijanom Leljakom, odjava


Prilozi

Audio prilog

Stefan Jančić - montirani audio prilog za radijusku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o koncertima održanim povodom 40 godina rada Katedre za klavir AUNS i 100 godina od smrti Aleksandra Skrjabina
Datum i vreme umetničke produkcije: 21.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Tvrđava)
Učesnici: Kaja Mandić Plavšić (autorka), Rita Kinka, pijanistkinja i profesorka, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimak sa koncerta (A. Skrjabin, Sonata no. 10, izvodi Rita Kinka, Gradska kuća Novi Sad, 14. 12. 2015, trajanje cca. 50''), intervju sa Ritom Kinkom, odjava


Prilozi

Audio prilog

Kaja Mandić Plavšić - montirani audio prilog za radijusku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju sa anketom o muzičkom ukusu i navikama građana Novog Sada u vreme novogodišnjih praznika
Datum i vreme umetničke produkcije: 21.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Sofija Stojanac, autorka i spikerka, Irena Josifoska, violončelistkinja, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga i intervjuom sa Irenom Josifoskom, kao i kratak tonski zapis sa koncerta.


Prilozi

Audio prilog

Sofija Stojanac - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Ulični svirači u Novom Sadu
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o uličnim sviračima u Novom Sadu u vreme novogodišnjih praznika
Datum i vreme umetničke produkcije: 21.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Ksenija Veljović
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži tekstualni fajl sa izveštajem sa koncerata, kao i audio zapis sa spikerskim tekstom i snimcima sa terena.


Prilozi

Audio prilog

Ksenija Veljović - prilog za radijsku emisiju o novosadskim uličnim sviračima

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju o koncertima održanim u okviru projekta Akademije umetnosti pod nazivom "Kulturni napad"
Datum i vreme umetničke produkcije: 27.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Tvrđava)
Učesnici: Nađa Jakšić (autorka), Svjetlana Đokić, pevačica, studentkinja, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog sadrži uvodno obraćanje spikera sa kratkom najavom segmenata priloga, snimak sa koncerta (Đ. Verdi, Il segreto..., izvodi Svjetlana Đokić, Subotica, trajanje cca. 120''), intervju sa Svjetlanom Đokić, snimak sa koncerta (G. Doniceti, , izvodi Svjetlana Đokić, Subotica, trajanje cca. 10', cela numera), odjava


Prilozi

Audio prilog

Nađa Jakšić - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Prilog za radijsku emisiju (audio zapis)
Varijantni naslov: Prilog za radijsku emisiju KIS ÉJI ZENE (Mala noćna muzika) Drugog programa RNS o koncertima održanim povodom 40 godina rada Katedre za klavir AUNS i 100 godina od smrti Aleksandra Skrjabina
Datum i vreme umetničke produkcije: 31.12.2015.
Mesto umetničke produkcije: AUNS (Đure Jakšića 7)
Učesnici: Mikloš Boljoš (autor), Rita Kinka, pijanistkinja i profesorka, sagovornica
Saradnici:


Opis umetničke produkcije

Prilog počinje špicom nakon koje sledi najava spikera sa pregledom sadržaja priloga, intervju sa Ritom Kinkom, snimak (A. Skrjabin, Sonata no. 10, izvodi Rita Kinka, Gradska kuća Novi Sad, 14. 12. 2015, trajanje cca. 5.03'), odjava


Prilozi

Audio prilog

Mikloš Boljoš - montirani audio prilog za radijsku emisiju

Preuzimanjeobjedinjenog materijalaistraživanja na podprojektuMuzika i mediji

Preuzimanje materijala Muzika i mediji

KULTUROLOŠKI IDENTITETI U UMETNIČKOJ PRODUKCIJI AKADEMIJE UMETNOSTI UNIVERZITETA U NOVOM SADU

Muzika i mediji

TOP