Projekat Kulturološki identiteti u umetničkoj produkciji Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu arhiviranje i analitičko predstavljanje građe i tradicije. Započet je 2016 godine i svoje aktivnosti u istraživanju nastavlja konstantno proširujući bazu istaživanja na ovom sajtu.

Univerzitet u Novom Sadu - Akademija umetnosti

+

2005

RAZLIKE

KULTUROLOŠKI IDENTITETI U UMETNIČKOJ PRODUKCIJI AKADEMIJE UMETNOSTI UNIVERZITETA U NOVOM SADU


Datum unosa građe: 12.08.2016.
Ime i prezime člana tima: Goran Despotovski


2005

Podaci o umetničkoj produkciji

Naslov umetničke produkcije: Razlike
Datum i vreme umetničke produkcije: jul 2005 / 20:00h
Mesto umetničke produkcije: Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad
Učesnici: Zoran Bulatović, Milica Denković, Vlado Rančić, Dragan Matić, Goran Despotovski, Sabina Stanković, Igor Stević, Emilija Boroja, Ljubica Denković, Aleksandra Erdeljan, Biljana Jankoski, Tijana Titin, Igor Veljković
Saradnici: Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad


Opis umetničke produkcije

Na projektu Razlike 2005 godine postavljen je osnovni koncept projekta. Projekat je nastao kao potreba da se u edukativnom smislu dopune i otvore nova polja za istraživanje u vizuelnoj umetnosti a koja nisu bila zastupljena u okviru studijskih programa Akademije umetnosti i Departmana likovnih umetnosti. Projekat Razlike je realizovan u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine pod nazivom Voleti razlike. U tom projektu učestvovalo je 13 učesnika od kojih je učestvovalo 10 studenata i 3 profesora sa Akademije umetnosti Novi Sad. Projekat je realizovan u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem (SNP) u smislu tematskog izvođenja i recikliranja određenih predmeta i materijala iz depoa SNP-a sa kojima su učesnici reagovali i delovali u samom prostoru galerije.


Prilozi

Napomena:

Bazu foto dokumentacije čine 177 fotografija

Preuzimanjeobjedinjenog materijalaistraživanja na podprojektuRazlike

Preuzimanje materijala Projekat Razlike

KULTUROLOŠKI IDENTITETI U UMETNIČKOJ PRODUKCIJI AKADEMIJE UMETNOSTI UNIVERZITETA U NOVOM SADU

TOP